torsdag 8 november 2012

Inga damer i buren!
Den amerikanska drömmen sprack!


Att den här affären har "Birdie pose set" förvånar mig inte ett dugg. Alla kläderna är en "våt dröm av en amerikansk tonåring". Kvinnan ska sättas i en gyllene bur och kläs i sexiga kläder mannen till behag.
Att affären "Miao" säljer ut och slår igen dagen efter att Obama vunnit det amerikanska valet och den kristna tokhögern med alla sina "åter till spisen- kvinnan har ingen rätt att förfoga över sin kropp- ideal" förlorat samma val, förhoppningsvis för alltid, verkar nästan som en händelse som ser ut som en tanke.

Trots Obamas seger i valet och tokhögerns förlust får vi inte vila på lagrarna utan måste föra kampen vidare emot kvinnoförtryck som spirar runt om i världen. Flickor skjuts på öppen gata för de går i skolan i Afghanistan, i Sverige står kvinnokampen och jämlikheten och stampar på samma fläck som de senaste 10-15 åren.
Kvinnoförtryck är även ett mansförtryck!
Mansrollen får ett skevt innehåll och ställer krav på männen som bara leder till fientlighet mellan män och kvinnor. 
Hur många gånger har vi inte sett amerikanska filmer där pappor har sagt till sina femåriga söner;
-Nu är du mannen i huset, ta väl hand om din mamma och dina systrar!
Det finns ett bevisat samband mellan jämställda länders rikedom och patriarkala länders fattigdom.
Bästa sättet att skynda på konjunkturuppgången är "släpp alla världens kvinnor fria". Får vi sen likalön för lika arbete kan vi konsumera mer och på det viset driva konjunkturuppgången ännu mer uppåt. Till båtnad för alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar