Hugsanir frá helluborð seidr

"Tankar från seidhällen betyder det på svenska."
Völvan satt på en upphöjd plats, en sejdhäll, när hon gjorde sina förutsägelser.
På denna sida tänker jag filosofera om livet och framtiden. 
Det är väl mitt isländska påbrå som gör sig påmint.När vetgirighet var helig 
-Märkligt att se Freja utöva Tai Chi?
-Nej varför det?
-Andras kunskaper är också kunskaper.
 Oden offrade sitt öga för att få ösa ur Mimers oändliga källa av kunskap. Korparna Hugin och Munin,
tanke och minne på svenska, skickades ut varje dag för att hitta ny kunskap.
Freja flög högt över jorden i sin falkhamn för att samla kunskap.
De som vi idag kallar Vikingar borde hellre kallats för Vetgiringar.
De utforskade världen med sina havsgående skepp. De upptäckte Färöarna, Island, Grönland och Amerika-Vinland.
De färdades till England och Irland. Det finns tecken som tyder på att det varit ända till Etiopien.
De handlade med mellan-östern och fjärran östern. Deras handelsresor är legendariska.
De levde länga tider bland främmande folk. Hela tiden förde de med sig inte bara varor utan ännu viktigare -Kunskap!
Runan Kenaz betyder fackla
Upplysning och kunskap
En del kunskaper tog de till sig andra kunskaper förkastade de. Tack vare sina många kontakter med andra folk och andra seder kunde de inte bara lära sig nya saker de hade även tillräckliga kunskaper för att värdera nya kunskaper. -Är det här något för oss? -Källkritik kallas det idag.
Min sanning är den enda rätta sanningen. 
Med denna bakgrunden är det beklämmande att se hur kunskapsinhämtande och vetgirighet förbjuds av despotiska diktatorer eller religiösa fanatiker. Kunskapskällor blockeras. Skolflickor och lärare döms och avrättas för det ruskiga brottet Vetgirighet och kunskapstörst.
Detta är inget nytt. Vi minns häxprecesserna och inkvisitionen. Där kloka gummor brändes på bål därför att deras kunskap inte fanns nedskriven i Bibeln. Man kan lätt dra paralleller till Talibanernas attacker på skolor i allmänhet och flickskolor i synnerhet. En "sanning" som inte tål att synas i sömmarna kan inte vara mycket till sanning. Istället misstänker jag starkt att det är en lögn. En stor fet lögn som kräver våld och övergrepp för att bli en sanning.

Det är nog dags att omvärdera bilden av de vilda vikingarna ganska rejält.
Det slog inte ihjäl folk för deras kunskaper.Om Freja talat till oss i Helgmålsringning
-Vad hade hon sagt till oss då?
Det är en förmån för mig att få lov att tala till er.
Visst är det en spännande tanke när de stora världsreligionerna gör sitt bästa för att förgöra varandra och påtvinga andra folk en tro eller trostolkning de inte bett om därför att de själva anser att just de företräder sanningen och den enda sanna sanningen.
Tänk er att ni slog på TV:n lite för tidigt, tio i sex, för att se Sportnytt fem i sex på lördag.
Vinjetten till Helgmålsringning tonar ut och en vacker kvinna blir synlig i bild;
-Hej och välkomna.
-Jag är Freja, kärlekens gudinna.
-Först måste jag få tacka er för att ni tar er tid och tittar och lyssnar på vad jag har att säga. -TV är ett fantastiskt medium. Att få förmånen att möta så många vänner på samma gång. 
-Ja jag räknar alla människor till mina vänner, det finns ingen anledning att tro annat än gott om människor man möter. Även den ondaste människa har något gott inom sig som bara väntar på att få komma förbi och spräcka det onda skalet och låta kärleken inom sig gro.
Hönan och ägget, ett bra exempel på kretsloppet
-Nu ber jag er att kasta en blick ut genom fönstret.
-Kanske ser ni en gräsmatta, ett träd, en vacker blomma i er trädgård. Runt trädgården kanske det står ett trästaket.
-Allt ni ser är en del av er själva. Vi tillhör alla det eviga kretsloppet.
-Trästaketet är ett bra exempel på kretsloppet, det var en gång ett träd som växte. Någon sågade ner trädet när det blivit för gammalt för att orka stå kvar och gjorde ett vackert trästaket av det. Om femtio år kanske trästaketet tjänat ut och slängs på majbrasan eller påskbålet. Där blir det till aska som hälls på jorden som jordförbättringsmedel så den blir lucker och gräset och blommorna och kanske ett nytt träd kan växa stort och starkt och bli ett nytt trästaket.

Likadant med människan, vi föds, vi får barn, vi får barnbarn, vi dör och blir till mull samtidigt som vi lever vidare genom våra arvingar. Släktet och livet förs vidare i ett evig kretslopp.
Ovanpå våra gravar växer gräs och blommor.
-Allt du ser omkring dig i naturen är till för just dig.
-Du får ta vad du behöver av det. Till mat, till husgeråd, till kläder. Men du får inte ta mer än du behöver bara för att du kan. Då blir någon annan utan. Du ska respektera allt levande som du respekterar dig själv.
-Jag vill be dig göra en gudomlig gärning idag.
-Nej inget konstigt som att dricka blod eller piska dig själv eller något annat som inte leder någon vart.
-Jag vill be dig att ta hand om den lilla plätten du står på just nu.
-Kanske klippa gräset, vattna en blomma, ansa en buske eller bara lyssna på en vän som kan ha något hon eller han behöver prata om.

Sköt om naturen som om den var en del av dig.
Vem vet det kan vara din mormorsmormorsmormorsmor som vilar här
-Då utför du en gudomlig gärning därför att det är inte jag eller du som är gudomliga.
-Det som är gudomligt är  kretsloppet självt och tar vi vara på det och sköter det efter bästa förmåga skapar vi en bra framtid för kommande släkten.
-Kan vi respektera något så till synes enkelt som en blomma eller ett grässtrå eller en buske då har vi också möjligheten att respektera oss själva och andra.
Först med ömsesidig respekt för andra människor och allt levande kan vi bygga en bra framtid men vi måste börja nu och där vi står.
-Tack för att ni lyssnade och jag vill avsluta med ett gammalt nordiskt uttryck som betyder "fred och god skörd".
-Ars og Fridar
Freja

 Hjälp oss hela Moder Jord
Att jorden har problem har väl ingen missat.
Haven förorenas. Arter utrotas. Den globala uppvärmningen får isarna att smälta. Havsnivån stiger och hotar att dränka hela öriken i Stilla havet. För min egen del, om det värsta katastrofscenariot inträffar, kommer jag att få sjötomt med egen badbrygga lagom till min pensionering. Detta trots att min tomt ligger 15 meter över havsytan idag.
Sitt bekvämt med god kontakt med marken. Andas lugnt och koncentrera dig på att hämta upp energierna
Det pratas om olika lösningar på miljöproblemet på politisk nivå men det blir som vanligt bara mest prat.
Moder Jord nätverket har sin egen lösning. -Så här skriver de;
Det är mänsklighetens ansvar att ta hand om sin planet. Det här ansvaret har vi människor under lång tid allvarligt försummat. Jorden lider av enorma obalanser och en stor brist på kvinnlig energi. Vi kan hjälpa Moder Jord att rena sig och att återställa sina obalanser genom att sända henne healing.
Vi är en grupp med människor som har startat ett healing-nätverk och träffas regelbundet och sänder grupp-healing till jorden. Det fungerar så att vi kanaliserar kvinnlig energi ur jordens inre och sprider denna energi över planeten med hjälp av ett nätverk av naturväsen som ser till att energin sprids dit där den behövs. På detta sätt hjälper vi till att höja och balansera hela jordklotets energisystem. 
Kära Moder Jord,
Vi ber dig allra ödmjukast, med kärlek och fullständig tillit
att ge oss kraft och vägledning.
Hjälp oss att kanalisera energi ur ditt inre,
för att fullständigt hela dig, till både kropp och själ.
Tack för att vi människor får leva hos dig och ta del av ditt överflöd.
Tack för din mångfald och din skönhet.
Tack för alla mirakel som sker på jorden varje dag.
Vi sveper in oss i det skyddande ljuset, sanningens och kärlekens vita Ljus.
Moder Jord, vi kallar på din kraft!
Så här går det till;
Sitt bekvämt och ha full kontakt med golvet eller marken. Kupa handflatorna mot varandra som i bön och låt dem vila i era knän. Ta ett par djupa andetag, slappna av i hela kroppen, och rensa sinnet från distraherande tankar. Gör dig redo mentalt för att arbeta som kanal för Moder Jord-healingen och fokusera er intention på att hämta upp energin ur jorden.  
Läs bönen Kära Moder Jord.
Röd kvinnlig energi hämtas upp från jordens inre och sprids ut där det behövs bäst på jorden.
Visualisera i ditt inre hur en kanal öppnas upp från jordens mitt och hur den lysande röda energin börjar strömma upp och flödar in genom dina fötter, bakdelar och händer.
Låt energin fylla hela kroppen och sedan fortsätta vidare från dig till det världsomspännande nätverket av naturväsen som sprider energin till den eller de mest behövande platserna på jorden. Det är viktigt att känna tillit till att healingen går dit på jorden där den behövs som allra bäst just nu. Behåll fokuset på hur energierna strömmar genom dig som kanal under hela healing-sessionen. 
OBS! Tänk på att Du inte ska kanalisera energin direkt från kosmos, dvs. ljus, då det kommer manlig energi som har för hög frekvens.
Det Moder Jord behöver för att hela sig själv idag är den kvinnliga energin från jordens inre som det i dagsläget finns ett underskott av.
-Om detta fungerar det får vi aldrig veta. När vi väl har healat moder jord kan vi aldrig få veta hur jorden skulle sett ut om vi inte gjort vår healing.
Det vi med vetenskaplig sanning kan säga är att våra kroppar innehåller energi och när vi dör försvinner energin ur kroppen.
Men som Einstein bevisat så är energi oförstörbar. Alltså måste den ta vägen någon annan stans frågan är bara vart.
Hur som helst fick jag en behaglig avslappande stund. Meditation är aldrig fel. 

2 kommentarer:

  1. Allt blir inte bättre med tiden. Den här artikeln hävdar att vi befinner oss där muslimer var för 1000 år sedan. Intressant och skrämmande: http://www.canada.com/story_print.html?id=86571d06-32bd-4488-a1a7-e1ce8dd415a7

    SvaraRadera
  2. Ser hur historia- och geografiundervisning ser ut att ha blivit betydligt sämre för mina barn än när jag gick i skolan för 15-20 år sedan. Prenumererar på National Geographic för att de ska få några kunskaper om omvärlden och tack och lov gillar de att läsa den.
    Brister i undervisning i de båda ämnena kan mycket väl vara början på vår väg tillbaka till stenåldern.
    Det finns många varningssignaler så det är viktigt att vi alla hävdar vikten av kunskap och intresse för omvärlden.

    SvaraRadera