fredag 14 december 2012

-Gudinna 2.0
-Årets julklapp till hushållet!

Freja har "nyckel till sin egen kammare" läser vi i Eddan.
Det är en så kallad "känning" en omskrivning som betyder att hon råder själv över sig och sitt liv precis som en man.
Det finns en sak män önskar sig mer än allt annat. Det finns en sak som män kan göra i stort sett allt för att få. De köper kläder, de köper möbler och bilar. De ändrar på hela sig för att få detta åtrådda.
Får de inte den här saken blir de frustrerade och stressade. De finns till och med de som kan begå de gruvligaste brott i sin besvikelse över att inte få det här. Eller över att förlora det här.
När så mannen får det han så länge åtrått vet han inte vad han ska göra med "sin nya leksak". Han har naturligtvis hört "de stora grabbarna" berätta en massa men tvivlet finns där ändå i bakhuvudet när han ser på sin nya leksak;-Tänk om "de stora grabbarna" har fel? De kanske inte heller vet utan bara hört från ännu större grabbar som i sin tur hört av jättestora grabbar som inget vet egentligen.
Jag talar naturligtvis om kvinnan som före han inleder ett förhållande med henne är den ouppnåeliga gudinnan men som snart förvandlas till en nyttig hushållsmaskin.
Hon kan laga mat och städa, hon kan vara en underhållande sexleksak och föda barn.
Nu är det tack och lov inte så överallt.
En undersökning som Emma Sorbring, forskare i psykologi på Högskolan väst i Trollhättan gjort i en internationell studie i nio ländervisar att svenska pojkar slåss minst, ägnar sig minst åt utfrysning, skitsnack och hån mot andra barn. 
En bidragande orsak är de normer omkring våld som finns i Sverige.
– Vi har inte så stor acceptans mot människor som beter sig aggressivt.
Emma Sorbring tror att det är många års jämställdhetsarbete i landet som nu speglas i de här resultaten.
De svenska barnen i studien var mellan sju och tio år och bor alla i Trollhättan och Vänersborg.
Men Emma Sorbring tror att resultaten ändå kan ge en rätt bra bild av svenska barn generellt.
– Det handlar om vanliga familjer från olika samhällsgrupper som råkar bo här i trakten.
I varje land ställdes frågor till minst 100 barn. De fick svara på om de slagit, knuffat eller kastat något på något annat barn under senaste månaden. Frågor som enligt forskarna kan fånga upp en allmän ”aggressionsbenägenhet” hos barnen.
Barnen fick också frågor om utfrysning, skitsnack och hån. Tre av fyra rapporterade varken fysisk eller psykisk aggression. Pojkarna var dock mer våldsamma än flickorna i alla länderna, vilket bekräftar resultaten från tidigare studier.
-Har vi så välartade pojkar kanske man kan hoppas att de letar efter en livskamrat hellre än en vandrande hushållsassistent. Mekaniska hushållsassistenter finns det utmärkta både från Ankarsrum och Kenwood
Källa Arbetet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar