måndag 29 juli 2013

-Varför har Second Life gömt den viewer som funkar?

Det går inte att ta fel på att det är en viewer i utvecklingsstadiet.
Man verkar inte ha bestämt sig för om man ska ha blå bakgrund eller svart. Men allt sitter där det ska.
Kanske hårdrar jag lite men vis av skadan från tidigare "revolutionerande nyheter" från Linden Lab.
Speciellt när de pillar på sina servrar. 
När det är dags för nyheter så kommer vårt Second Life att krångla mer eller mindre för oss. Oavsett viewer och operativsystem så brukar vi  en efter en bli utsedda till "dagens trasselsudd". Den viewer och de inställningar som inte funkar alls på morgonen kan funka alldeles perfekt på kvällen. Ena dagen är SL-viewern "den enda som funkar", nästa stund är det Firestorm, Exodus eller någon annan som funkar bäst. Nästa dag kan det vara tvärtom.
Idag, nu måndag eftermiddag, funkade de ovan nämnda väldigt knackigt. Att gå var en upplevelse. Först hände ingen sen hände väldigt mycket.
Med en suck kollade jag igenom om det fanns uppdateringar till viewers, väldigt viktigt att ha sista versionen i "revolutionstider", men nej alla var senaste modell.
Då föll ögonen på Second Life viewer Project Snowstorm.
Hämtade hem och provade. Loggade in och fick en annorlunda upplevelse. -Vit text på blå botten! Inte helt fel men behöver lite pill på. Typsnittet som Linden Lab använder, Arial, är lite väl magert för att funka. Charcoal eller Times hade varit att föredra. Det ger ett något modernare intryck än det 1990-talsmässiga svart botten med vit text.
Apple har kommit rätt långt vad det gäller läsbarhet. Aqua temat är behagligt för ögonen även om man jobbat en hel dag.
Vem kan bli först med det temat på en viewer. Firestorm gjorde ett försök men det blev inte helt bra. Alla lampor fick spatt.
Efter att ställt in cachestorlek och en del annat så som jag vill ha det så testade jag. För säkerhets skull valde jag "mid" i de grafiska inställningarna.
-Blev bra. Var runt på ett otal svåra ställen med mycket texture och många script men det rezzade fort och säkert.
Övergick till seglingstesten och det gick mjukt och fint utan konster i simskarvarna. Nästa gång ska jag testa både "high" och "ultra" i grafiken. "High" bör inte vara något problem.
Har du problem så varför inte testa att ladda ner Projekt Snowstorm viewer? Du hittar den längst ner på den här sidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar