tisdag 31 mars 2015

Firestormfolket ryker igen

Rezzar du på fel server med Firestorm riskerar du förbli ett moln.
Senaste uppdateringen av servrarna skapade Firestorm problem.
De tre Release Candidate-kanaler (Bluesteel, LeTigre och Magnum) under vecka 13 inkluderade uppdateringar som skulle minska risken för inventoryförluster(var är min fina svarta högersko? )
Tyvärr blev det en bugg på köpet som hittills bara drabbat Firestormanvändarna.
Inte så konstigt utvecklarna bakom Firestorm brukar välja att skynda långsamt men säkert och ta god tid på sig för att få viewern uppdaterad.
Problemen redovisas i BUG-8877 , och har potential att påverka alla som kör en version av en betraktare som inte inte har de senaste AIS v3 uppdateringar (t.ex. den aktuella versionen av Firestorm)Problemen uppstår bara  när du faktiskt ligger på en RC kanalområdet, och då endast i vissa situationer.
-Om du tömmer papperskorgen och relog med en viewer utan att AIS v3 kod uppdatering (t.ex. den aktuella versionen av Firestorm), kommer de kastade posterna tillbaka i papperskorgen nästa gång du loggar in på SL. Detta kommer inte att hända om du kör en betraktare med AIS v3 uppdateringar - papperskorgen kommer rensa och förbli tomma, som väntat.
-Töm papperskorgen med t.ex standardviewern
Om du använder viewern med HTTP Inventory inaktiverad, och tömmer cache, kommer ditt inventory inte hämta så länge du kvar på en RC kanalområdet och du förblir ett moln (se nedan). Detta kommer att ske oavsett om du kör en betraktare med eller utan AIS v3 kod uppdateringar.
-Develop meny hittar du här: Me>Preferences, Advanced tab, och kryssa i "Show Developer Menu". Väl där kryssar du i use HTTP inventory.
Om du inte är expert så stänger du snällt den menyn och rör ingenting annat.
Vill du inte mecka med Firestorm så använd en annan viewer så länge.
T.ex Alchemy och Standard-viewern har inte gett mig några problem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar