torsdag 17 januari 2013

Detta är en fröjdepinde!
Ny båt får Ruth att dregla

Wow, dräggel wow...det pirrar lite varstans..och hettar...mmmm
Ruth tog vägen om Tradewind Yacht Club efter flera fruktlösa försök att segla i Norge med sedvanlig båtspridning. Autoreturn funkar inte i Norge. Ser ni BBK-jollar VodaphoneMacLaren skvalpa i vikarna är det Ruths.
På Tradewind Yacht Club låg en ny båt i sin vagga. Så ny att den varken har info eller pris. Ruth såg direkt att det var tjejbåten framför alla andra Laser Radial i SL-utförande.
Båtbyggare Dutch räknar med att båten ska var till salu nästa vecka.
Laser Radial är en självförtroendebooster för seglande tjejer. Den "vanliga" Lasern kräver att man väger 80-90 kg för att segla bra. Laser Radial lämpar sig för 55-65 kg vilket är vad de flesta tjejer väger så tjejerna kan segla båten långt upp i åldrarna och kan lätt spöa ett par år yngre mindre erfarna killar.
Nu väntar vi bara på att båten ska släppas.
Båt till Tradewind YC

Seglar-Wiki
Laser Radial är en enmansjolle som har samma skrov som Laser Standard men med en kortare undermast, vilket ger en mindre segelyta på 5,76 m². Den mindre segelytan på Laser Radial gör att ungdomar som på grund av för lågt vikt har svårt att hanterna Laser Standard vid högre vindstyrkor, kan utnyttja de goda segelegenskaperna som Lasern erbjuder och träna upp sig på båttyp och utrustning.
I Olympiska spelens tävlingsgrenar med Laser-båtar används Laser Radial av damer istället för Laser Standard på grund av kvinnors genomsnittliga lägre vikt som gör det svårt att hantera den större segelytan på Laser Standard. I övrigt är båten identiskt utrustad med samma regelverk för tävlingarna. Den ersatte E-jolle som damklass.[1]

1 kommentar: