tisdag 15 januari 2013

-Underbara möten!

Kapten Ahab har just lagt till vid bryggan på Tradewind YC
Det härliga med Second Life är alla dessa möten med olika människor. 
Människor som skiljer sig lite från sin omgivning. 
Igår kväll stötte jag ihop med kapten Ahab på Tradewind Yacht club.
Kapten Ahab var inte bara en avatar som snott ett häftigt namn för att dra uppmärksamheten till sig utan en person med ett spännande liv bakom sig.
Nu är han pensionär sedan länge och lever ett stillsamt liv med sin fru långt borta från havet. De seglatser han gör numera gör han i Second Life.
I yngre dar var han skeppare på en stor trålare med hemmahamn Aberdeen.
De fiskade långa vid Shetland och de fiskade torsk vid Island och nord-Norges kuster. Hans trålare var om jag förstod saken rätt en av de som isländska flottan jagade bort under ett av alla dessa fiskekrig mellan Island och StorBritanien under 1900-talet.
Säkert ett hårt och intressant livsöde som jag gärna lyssnar mer på.
Det är det här mötena som gör SL-livet värt att leva. Vi hade aldrig mötts utan Second Life
Veta mera:
Moby Dick (Den vita valen) är en roman av Herman Melville som först publicerades i London den 18 oktober 1851. Den 14 november samma år publicerades den i Melvilles hemland USA. Den utkom på svenska första gången 1943 (senaste utgåvan 1994).
Boken handlar om kapten Ahab som blivit besatt av att jaga en vit kaskelot kallad Moby Dick. Kaptenen saknar ett ben, som han fick avslitet tidigare i sitt liv av samma val. Boken räknas som en av de största romanerna i den amerikanska litteraturen.

1 kommentar:

  1. Att man träffar personer man aldrig skulle ha mött utan Second Life är dess absoluta styrka!

    SvaraRadera