måndag 14 april 2014

-Nu kan du twittra, skriva på Facebook
och lägga upp bilder på Flickr från viewern
- Skulle aldrig falla mig in!

Kul Facebookknapp i viewern!
-Stopp tänk dig för! -Säkerheten är usel!
Linden Lab lanserar nu SLShare på bred front.
Vi ska kunna lägga upp bild och text på Facebook. Vi ska kunna twittra direkt från viewern. Vi ska kunna lägga upp bilder på Flickr direkt från viewern.
 Ruth  nördar 
-Gör det inte!
Är du det minsta mån om din säkerhet på nätet ska du inte lämna ut din ip-adress in world.
Det är du tvungen till om du ska använda SLShare, lyssna på streaming music eller se på film inworld.
Även den eländigaste webbläsare (läs Internet Explorer) på din dator har en milsvitt bättre säkerhet än viewerns interna browser.
Med t.ex Aviras internetsäkerhetsplugin, Avira Browser Security kan du göra din ordinarie webbläsare ännu säkrare (en nedladdning till varje browser du har). Till viewerns webbläsare finns inga sådana möjligheter.

De fyra säkerhetshålen i Second Life är alla knutna till att du lämnar ut din ip-adress.
  • Intern webläsare -Möjlighet att förbättra säkerheten saknas helt. Använd den aldrig om du vill vara säker.
  • Musik - Streaming music -För att få höra musik på ett mindre riskabelt sätt kopierar du
    Så hittar du musiken i viewern och klistrar in i iTunes eller WMP
    musiklänken i "about land" klistrar in den i iTunes eller Windows Media Player. Vinsten är inte bara ökad säkerhet utan betydligt bättre ljud. I viewern går ljudet bara ut i mono trots att de hörs i båda dina högtalare. iTunes och WMP spelar upp i stereo av betydligt bättre kvalitet. Dessutom fungerar viewern bättre om du stängt av musiken. Miljöljuden kan du ha på ändå, de "hörs" på annat sätt än musiken och är ofarliga. -Exakt hur du gör har jag beskrivit i ord och bild här
  • Youtubefilmer - Samma förhållande som med musiken. Kopiera "medialink" från about land/media till t.ex Quicktimeplayer eller WMP.
  • Autoplay media attached to other players -Absolut no no no no no no. Om du tillåter det här kan vem som helst haka på dig vad som helst. Stäng av den i viewerns inställningar under fliken "Media". Måste du använda den vid t.ex någon konstinstallation så se till att du är ensam och stäng va den genast efteråt. Om du installerar en ny vierwer, clean install, kolla att den kryssrutan är urbockad. Tyvärr är den ibockad som standard.
Att det är förbjudet i TOS att efterforska någons identitet och medför livstids avstängning från Second Life bryr sig inte griefer/stalkern om. Hans identitet är säkert falsk redan från början och han återkommer strax med en ny.
Efterforskning är likaledes förbjudet i svenska lag och kan ge fängelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar