torsdag 3 april 2014

Se upp för mesh-reorna

Himla snygg men, men men,
Inte ens de stora erkända aktörerna som i detta fallet Vouge klarar den nya mesh-tekniken fullt ut.
Kolla in "glipan" mellan mitt lår och nedre fållen. -Man ser rakt igenom mig.
Förbankat synd, annars hade jag köpt den priset var lågt.
Ni har säkert också fått en massa notecard om rea i Second Life.
Jag har fått hundratals den senaste veckan.

Har vart och kollat en del ställen och upptäckt att man säljer ofta ut "gammal unken mesh". Tar sista chansen att sälja kläder man i bästa fall bara kan stå absolut still i. Rör du dig det minsta hoppar kroppsdelar ut och in.
-Det finns en anledning till att det reas gamla meshkläder just nu. Det kommer nya meshkläder, liquid mesh och fitted mesh.
Kläder som uppfyller samma krav som kläderna du köper i första livet. De passar, du kan gå stå och sitta i dem precis som du vill. Förutsatt att du köpt rätt storlek. Precis som i första livet är inte en 40/42 hos H&M samma sak som en 40/42 hos NK så det gäller att prova i båda liven.
Vi står inför ett skifte nu, ett skifte som borde gjorts innan meshkläderna introducerades, med ny viewer rensad på all gammal skräpkod, uppdaterade servrar och nya kläder.
Tillsammans ska detta ge oss kläder som alltid passar våra kroppar hur de än ser ut.
Men vi är inte riktigt där än men bra nära.
Det fattas enligt Linden Lab en (läs två-tre) uppdatering av SL-viewern, de övriga ligger som vanligt steget efter men brukar snart vara i kapp.
Vidare ska klädmakarna lära sig den nya tekniken, enligt vad en av dem, erkänt duktig designer, så är hon bara till 95% nöjd än med de alphalager som finns i handeln.
Helt klart är att det jobbas hårt med att vi ska få nya fina kläder.
Men allt är inte guld som glimmar, en hel del är rent skräp så prova en demo först.
-Kan jag gå, stå, sitta eller dansa i den här?
-Jag testar det redan i affären, alltid har jag några lämpliga animationer i "byrålådan".

3 kommentarer:

 1. Kolla om alphalagret är mod...då kan man själv fixa till det. Lite frustrerande att få till det i början men med lite träning så går det finemang. Jag har några tips och trix som jag skulle kunna dela med mig av. Kanske nåt för bloggen...eller en kurskväll...filurar och återkommer

  SvaraRadera
 2. Kanonidé Iendi,
  jag vet hur man photoshoppar och har ett alphalager som det står att jag kan fixa till men har inte hittat varken läsinstruktioner eller någon film om det.
  En kurskväll vore kanon :D

  SvaraRadera
 3. Då ska jag tråckla ihop ett pedagogiskt material :)

  SvaraRadera