tisdag 20 maj 2014

-Detta ska hädanefter bli min melodi!
-På dansgolven är man tydligen inte önskvärd längre

After Sea med ett glas kall champagne till vinnaren.
Ett ganska bra sätt att fördriva tiden som blir över i Second Life

Danskvällarna i Second Life har betytt mycket för mig och jag har många glada minnen.
Som ensamstående mor till tre barn är det svårt att komma ut bland folk i första livet de veckor jag har barnen hos mig.
Då har de fina arrangemang som många eventmakare gjort varit en stor tillgång.
Tyvärr har inte alla danskvällar slutat lika lyckligt som det var tänkt.
En av fem har slutat med "tåreflöde och hårda ord" så länge jag varit i Second Life.
Den 29 december 2012 var det fel på mina stövlar, 
Vilket jag kunde vederlägga ganska omgående, det var fel på betraktarens viewer.
Den 26 Augusti 2012 och även helgen före ifrågasattes min identitet.
Ett ständigt återkommande krav från publikum är att jag ska lämna ut mitt RL-namn, mitt personnummer, adress, telefon och skonummer.
-Varför? -Du känner mig som Ruth Ruthgerson i Second Life, resten har du lika lite att göra med som jag har med ditt. Skillnaden är att jag inte bryr mig vem du är i RL, det är ju i Second Life vi ses.
Den 2 September 2013 löpte ondskan amok på Yadkin
Någon försökte med alla medel så split och söndring med beskyllningar bl.a om vem som var den ondskefulla karikatyren "Team Vanadis". Denna gången utklädd till en ovanligt fet version av mig.
Det var ett stort antal andra som också fick ta emot en massa beskyllningar och glåpord.
Den 16 April 2013 hade jag för stora bröst
Har man fött och ammat tre barn blir brösten större och mina råkade vara rätt stora redan från början.
Men se det får man inte ha i svenska SL. Nej brösten ska vara av Konsums standardstorlek.
Den 30 Mars 2013 slog Stalker Stalkerson till
Återigen var det min fysionomi som stod på tapeten
Eftersom jag är teknolog ligger det när till hands för mig att skriva om SL-teknik och ibland påpeka vissa tekniska brister i Second Life.
Detta är aja.baja för en del;
-Det är din kassa Macdators fel - köp en windows!
-Nej jag köper ingen windows-PC, de duger inte i publiceringsvärlden.
Att fem-tio - tjugo gånger i veckan få höra sån skit är förbannat tråkigt och enerverande.
I lördags bröt Mac-hatet ut i full blom på Kickis brygga med mig som måltavla.
Brukar ha en teflonyta som hjälper mig att skratta och skoja bort sån skit men inte denna gången. Jag blev både arg och ledsen. Det var en gång för mycket.
-Du får väl tåla lite skoj! svarar busarna.
-Det var bara skoj de 500 första gångerna. Nu är det ren mobbing svarar jag.
-Just nu känns det som att jag vill lägga av för gott att skriva om danskvällarna i Bild.SL. Trots att jag gör mina 200 läsare varje danskväll besvikna men det finn en gräns även för vad jag tål och har anledning att ta emot.
-Idag fick jag höra att Kicki slutar med bryggan.
Det var tydligen mitt fel det med. De verkliga busarna kom undan som vanligt.
-Mitt råd till dig som nybörjare, var en grå mus som beundrar alla andra och ler hult vad de än säger.
Uttåget, med rak rygg från svenska dansgolv innebär slutet på festbevakningen för min del.
Så känns det just nu


6 kommentarer:

 1. Som den lilla Avatar jag är i SL, herr Apollon kan jag gjort mig skyldig till ett och annat övertramp i mina dagar. Men vad jag än gjort för att skaka om grundvalarna för de avatarer som står bakom denna blogg, så ber jag om ursäkt.
  Nu har jag kanske inte gjort något större genom åren, mer än att reagerat vid vissa tillfällen. Men då i egenskap av den som ska hålla lite koll på stället jag själv drivit och se till att så många som möjligt haft en härlig tid.

  Det är en svår balans ibland, att se till att alla verkligen har så där kul som man (läs jag) hoppas. Ibland blir det fel, och jag är den första att erkänna mina fel och brister.

  Men jag kan inte dra mig till minnes annat än positiva tillrop och härliga upptåg ifrån dessa goa Avatarer som står får BILD.se och jag hoppas att alla kan inse:
  1) Man får se ut hur som helst i RL! Mao får man det i SL med (det är ju hela tanken med SL), plattfotad, barbröstad, storbröstad, fetpungad, eller bara som en galen Gnom. Det är helt ok!

  2) Vi är alla mänskliga, även om vissa testar sina gränser vad som är det eller inte. Det är också OK, om ingen annan blir påhoppad

  3) Vi måste ha överseende med att alla ÄR olika och tänker olika och när vi väl är i SL har vi en erfarenhet med oss från RL, som bara vi vet om, men som inte alltid är lätt att beskriva på 3-10 ord

  Med det sagt, vill jag bara säga att:
  - snälla, sluta inte vara en så härlig del ibland oss, vi behöver dig/er
  - fortsätt att bevaka och roa oss med varma och kalla ord i denna blogg

  Till er andra:
  - Glöm inte att vi är alla personer bakom våra avor, men vi måste också tillåta att ge oss och andra svängrum. Det är OK att tycka!
  SL är det medium där inte alla sinnen syns, därför förstärker vi vissa av dem. Tillåt att det är så, så kommer vi alla att njuta desto mer av våra vänner och icke vänner här inne

  kram
  Apollon
  (nu skrev jag detta oredigerat, men boken kommer :D)

  SvaraRadera
 2. Nu får fröken ta några djupa andetag :) Ibland är vi mer sårbara än annars och tar åt oss. Det har du själv skrivit om. Därmed inte sagt att det är ursäktat att ge sig på nån. Det är ALDRIG ok!

  Jag har skrivit om saken på iendibloggen om någon skulle vara intresserad av att se vad jag tycker.

  Till dig Ruth vill jag bara säga. Fortsätt att förgyll våra event. Vem ska annars lura mig att skratta åt dumma göteborgsvitsar ;)

  SvaraRadera
 3. Tycker mig se ett mönster här som upprepats många gånger under tiden jag varit i SL och vi kommer att få se det hända många gånger till.
  -Det blir en uppåtgående spiral, varje litet nålstick, som den som sa det egentligen inte menade så mycket med, betyder inte så mycket men sammantaget blir det plötsligen ett för mycket och då kommer det en urladdning.
  -Vilket jag anser är sunt. De lättar inte bara på trycket för den utsatte utan även för "förövarna".
  De har ofta lika svårt att sätta stopp på karusellen som den utsatte.
  "Utbrottet" kan vi se som en hjälp för alla att börja om på ny kula.
  Nya blanka ark och kritor till som Alf Prøysen diktade

  SvaraRadera
 4. Genom att utse sig själv till "offer" varje gång någon sådan här händer och skapa stort rabalder av en liten obetydlig kommentar från en obetydlig person som gömmer sig bakom en dator en fredag lördagkväll och som i 9 fall av 10 är onykter, är i mina ögon att skapa onödig drama. Teamet är experter på att göra sig själv till offer hela tiden och anser sig vara helt oskyldiga. Jag köper inte det.

  Det är dock ingen hemlighet att jag är en av dessa personer som tycker att teamet (dvs Vanadis, Kynlif/Ruth, Sjöfn, Emha) är exakt likadana när det gäller att utse sig till offer. Jag kan mycket väl förstå varför somliga tycker det är kul att trycka på dessa ömma knappar som dessa personer besitter. De vet att de blir rabalder och blogginlägg och hela faderullan. Dvs det HÄNDER" nåt i den svenska delen av SL.

  Jag har förståelse för att folk vill skapa lite liv där, eftersom det är samma sak varje fredag lördag på dessa event. Samma låtar/artister önskar ständigt av samma person, samma personer är fulla bakom sina datorer och blir fullare och fullare genom kvällen, samma personer drar samma typ av skämt varje gång och, har man varit på ett event har man varit på ALLA i stort sett.

  MEN, ja det finns ett stort MEN här. Det jag INTE kan förstå är att samma personer som vill skapa "liv" inte väljer att gå någon annanstans istället om det nu är så "tråkigt" på dessa event. SL är fullt av event hela tiden och där är det en helt annan jargong än på just de typiskt svenska.

  Bara för att man är svensk måste man inte umgås med BARA svenskar i SL. De är ju så att vi alla är olika personer och har olika personligheter. Det visas tydligt på de svenska eventen där folk uppenbarligen inte tål varann egentligen.

  Mitt råd till SAMTLIGA "mobbare" och "offer" är snarare att se sin egen del i detta och inte bara skylla på alla andra. Välj andra event om du inte mår bra på just detta du är på. Gå därifrån istället, gå dit du har kul istället.

  DET har jag själv gjort och mitt SL är betydligt lugnare och fridfullare när jag går på event där jag blir väl bemött etc.

  Och JA jag är en av alla sanningssägare men jag menar allt jag säger med!

  SvaraRadera
 5. 3 -1
  -Eyjafjallajökull fick ett utbrott. Vi isländskor har uppenbarligen vissa likheter med landets vulkaner och geysrar, när trycket blir för stort kommer ett utbrott för att sen bli lugnt igen :D
  -Tack Apollon Iendi och Sjöfn, ni är alltid så kloka och förståndiga och har alltid nå´t bra att säga. Himla käckt.
  Till Helene vill jag bara säga; Javisst är du sanningssägare men bara de sanningar som finns i din fantasi.
  Det är ditt och andras skitprat om "Team Vanadis" och den ondskefulla karikatyren av mig som bidrar till att höja trycket i kammaren.
  -Jag har från första början deklarerat att Ruth är Kynlif och Kynlif är Ruth. Det har aldrig varit någon hemlighet. Om man läser Ruths Bok så borde det dessutom vara ganska uppenbart eftersom Kynlif står som författare till den.
  -Varför du Helene Dragoone ska bunta ihop Ruth/Kynlif med Vanadis och Sjöfn och Emha det begriper jag inte.
  Första livets Vanadis och Sjöfn känner jag från första livet genom seglingen men jag känner flera tusen till genom seglingen. Kan säkert finnas fler i Second Life.
  Emha har jag träffat en gång när hon var ny, då gav jag henne länken till Ruths bok och LM till bl.a. Vero Modero och Gizza eftersom det finns bra groupgifts att få där. På Gizza finns det minst två outfits med skin och shape till.
  Att någon skulle kunna administrera fyra avatarer och tre bloggar det faller på sin egen orimlighet.
  -Acceptera och respektera mig för den jag är, d.v.s Ruth om någon undrar fortfarande, så betalar jag igen med samma mynt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åter igen så väljer du/ni att se den lilla delen i det HELA meddelandet och kommentera istället för att se den stora helheten i mitt inlägg. Dvs en känga till "mobbarna" i första hand och till "offren" i andra. Och att bunta i hop er alla i ett team är det många flera än jag som gör men alla säger det inte öppet, utan bakom ryggen på dig. ÄR det bättre kanske?

   Jag är i alla fall en sån person som INTE vill ha falska människor i mitt liv varken i RL eller SL. Därför har jag tagit bort folk som jag VET pratar skit bakom ryggen på mig. Men ni väljer att kalla dessa personer era "vänner" istället. Det är nog inte mig Ni ska vara rädd för jag står för mina åsikter om Er dvs "Teamet" medans de flesta andra skrattar bakom ryggen istället.

   Radera