tisdag 25 mars 2014

-Hur fasen ska jag få nån ordning på det här?

Brun text mot svart botten på innehållet i outfits! Halvgenomskinliga landmärken. Grå text på svart i Inventory!
Puh man blir ju trött i ögonen. Inget för de synsvaga och även för de med fullgod syn tar det längre tid att använda
Testar 32-bitars versionen av Firestorm viewer. 
För att kunna jämföra med 64-bitars versionen som är på väg.
Men det finns ju hur mycket som helst att ställa in. Dessvärre spritt överallt.
Om den vanliga SL-viewern är en grafisk katastrof så är Firestorm en grafisk härdsmälta.
Svart botten med vit text som i de flesta viewers är bara så 1999. Vad som är än värre är att det ger dålig läsbarhet speciellt med typsnitt utan serafer.
Bakom min rygg finns det jag avskyr mest med Firestorm.
-Phantomen! Istället för en rak dropdownmeny så får man
fram den här djäkla leksaken. Tidsödande och opraktiskt
Som om inte det var nog slår Firestorms skindesigner till med brun text på svart botten!
Tekniska prestanda är de samma som på övriga viewer. Det blir ingen ändring på det förrän möjligen när viewern blir 64-bitars. Först då får du användning för din fina 64-bitars processor och ditt maffiga grafikkort.
Firestorm är en lite udda fågel med sitt egensinniga gränssnitt. Fördelen är att det finns många teman att skaffa och mycket att ställa in. Vilket kräver erfarenhet av Second Life. Ställa in är en sak veta vad och varför är en annan sak.
Många gillar Firestorm och de är det i sin fulla rätt att göra. Gemensamt för dem alla är att de är erfarna Second Lajfare eller har en erfaren Second Lajfare att hålla i handen.
Firestorm är inget jag rekommenderar till nybörjaren. Nybörjaren ska ha den vanliga viewern i sin enklaste form, utan advance meny.
För den erfarne har Firestorm många möjligheter som den är ensam om. T.ex fotoinställningar utöver det vanliga. RLV för den som gillar att få smisk och en del annat godis som man antingen får köpa dyrt som objekt till övriga viewers eller klara sig utan.
Har valt ett annat tema så jag får se om det blir bättre annars får jag prova vidare. Tyvärr måste viewern startas om mellan varje byte av tema.

3 kommentarer:

 1. Jag har haft 64-bit Firestorm länge... men ser ingen större skillnad på dom.
  Jag kör den i Phoenix-läge, så har ett gammalt bekant utseende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med Lelle, i phoenixläget är det ett bekant utseende och enligt mig den mest överlägsna viewern att använda, ÄVEN för nybörjare.

   Radera
 2. Tycker mig märka en skiljelinje emellan de som använt Viewer 1.25 och de som börjat efter 2.0 kom. Har förstått att Viewer 1.25 och Phoenix är ganska lika.
  Jag vill ha en viewer som följer systemutseendet, Aqua eller åtminstone Adobe silver-standard.
  Det är ju bra Helene att du anser dig ha tid att hålla newbien i handen men det har inte jag därför anser jag att Firestorm har hög inlärningströskel.

  SvaraRadera